Hvornår skal dit køretøj til tæthedskontrol?

I forlængelse af den normale fabriksgaranti kan man vælge at deltage i en udvidet tætheds­sikring på campingvogne og autocampere på op til sammenlagt 7 år. Forudsætningerne for den udvidede tæthedssikring fremgår af garantidokumenterne som udleveres til kunden når vognen afleveres.

 

VIGTIGT:
Når du kommer til den første kontrol (tidligst 11 måneder efter at køretøjet har fået aktiveret garantien) i f.eks. den 3. april, skal du komme til kontrol på samme dato +/- 30 dage det efterfølgende år. (F.eks.: 1. kontrol foretages 3/4 2016… 2. kontrol skal herefter ske i tidsrummet 4/3-2/5 2017).

Af praktiske hensyn giver Adria mulighed for at flytte en tæthedskontrol til et andet tidspunkt end angivet i instruktionsbogen – dog tidligst 11 måneder efter aktivering af garantien på køretøjet og max. 1 år og 5 måneder efter (på den eksakte dato).

Kontrollen kan KUN flyttes én gang (ved det første eftersyn) – og datoen for de efterfølgende års kontroller flyttes tilsvarende.

I dette skema finder du 3 forskellige eksempler der viser intervaller for kontroleftersyn ved aktivering på forskellige tidspunkter.

 

SPØRGSMÅL & SVAR

Jeg har købt min campingvogn i efteråret og den bliver vinteropbevaret. Kan jeg rykke min tæthedskontrol til vognen kommer ud af hi?

SVAR: Du har mulighed for at rykke din tæthedskontrol frem med op til 5 måneder efter vognen fylder 1 år – dog kan dette kun ske første gang du er til kontrol.
VIGTIGT: Når du rykker datoen for kontrollen, skal dit køretøj ind til kontrol 11-13 måneder efter den første kontrol. Se eksempler her.

Er der mulighed for at få dispensation hvis man kommer for sent til kontrol? 

SVAR: Af hensyn til dit køretøjs “helbred” er det vigtigt, at du overholder eftersynene inden for de givne perioder da det KUN er muligt at indberette kontrollerne i disse tidsrum. Du kan dermed ikke få dispensation hvis du f.eks. er kommet for sent til tæthedskontrol.

Jeg har været til tæthedskontrol første gang – kan jeg flytte den næste kontrol til et andet tidspunkt?

SVAR: Nej, det er kun ved første tæthedskontrol man kan ændre på datoen for kontrollerne.

Hvorfor er den sidste og afsluttende tæthedskontrol ikke 11-13 måneder efter den forrige kontrol?

SVAR: Den udvidede tæthedssikring har en løbetid på sammenlagt 5 år (60 måneder) inklusive fabriksgarantiperioden. Derfor vil den sidste og afsluttende kontrol altid ligge umiddelbart inden køretøjet fylder 5 år.

Skal jeg fortsætte med tæthedskontrollerne efter sikringsperiodens udløb?

SVAR: Er du glad for dit køretøj og ønsker du dig et langt liv sammen med det, skal du naturligvis behandle det derefter. Derfor anbefaler vi også, at man fortsætter med at køre til tæthedskontrol årligt – det kan sidestilles lidt med et helbredstjek hos din læge. Det gør, at du hurtigt kan nå at reagere og begrænse skaden hvis uheldet skulle være ude.