Forhandleres værkstedsfolk på skolebænken

7. dec. 2017   //  Kategori: 2017

2… 4… 6… 2 dage, 4 ADRIA specialister og 6 værkstedsfolk fra forhandlernetværket har netop sat hinanden stævne på det første “arbejdende værkstedskursus” – et helt nyt initiativ fra ADRIA som dygtiggør forhandlernes værkstedspersonale inden for special-reparationer.

I slutningen af november afholdt ADRIA DANMARK det første af en ny type kurser for forhandlerne kaldet “arbejdende værkstedskursus”. I stedet for at undervise værkstedspersonalet på skolebænken kommer de med på værkstedsgulvet og deltager i forskellige reparationer.

– Langt de fleste værkstedsfolk er specialiserede håndværkere. Derfor har vi også vurderet, at den bedste måde at lære på er ved, at få “fingrene i bolledejen” så at sige, forklarer Per Højgaard, direktør hos ADRIA DANMARK.

Derfor har Adria Danmark sammensat en række kursusforløb for Adria-forhandlerne hvor 6 kursister fra forhandlerne deltager ved forskellige typer reparationer. Adria’s specialister forestår opgaverne mens forhandlernes værkstedsfolk både observerer og deltager i reparationen.

Nyt tag på rekordtid!
Det første kursus i rækken viser hvordan man afmonterer et gammelt tag og udskifter det med et nyt.

– Vores første kursus var også en “prøveballon” hvor vi skulle teste kurset med indhold, forklarer Martin Kolst fra ADRIA DANMARK der er tovholder på kurserne sammen med værkstedspersonalet. Men allerede dagen efter vi havde afholdt kurset fik vi de første meget positive tilbagemeldinger fra forhandlerne, så umiddelbart lyder det til at vi har ramt rigtigt vurderer han.

I en mail forklarer forhandleren, at hans medarbejder udtrykte stor ros for kurset.
– Der var en god sammensætning og indholdsmæssigt var det meget lærerigt, udtrykker forhandleren.

Men det har ikke kun været lærerigt for forhandlerne personale – også ADRIA fik fif fra de dygtige værkstedspersonaler til alternative måder at udføre reparation og adskillelse på. Dermed går alle hjem med ny viden til værktøjskassen.

– Der kan sagtens være flere måder at håndtere en reparation på, så kursusdeltagerne deler også deres viden på kryds og tværs i forbindelse med kurserne, og det er endnu et plus for denne form for kursus, slutter Martin Kolst.