Camping-fremgang udfordrer charterbranchen!

1. maj. 2014   //  Kategori: Pressemeddelelser sæson 2014

Ærligt talt – det er forståeligt at de er lidt nervøse hos arrangørerne af charterrejser! Efter en solrig sommer og et varmt forår, er danskerne igen for alvor blevet klar til camping, og det øger presset på charterbranchen, der nu langer ud efter de campingglade danskere.

presse-02

En fantastisk sommer i 2013 og et varmt forår, har fået flere danskere til igen at vælge den familievenlige campingferie frem for charterferien.

Landets ukronede rejsekonge Stig Elling langer i en pressemeddelelse ud efter danskerne fordi de ikke i samme grad som tidligere rykker bureauets standardferier ned fra hylderne.
I meddelelsen frygter han, at danskerne bliver under hjemlige himmelstrøg til sommer og at pakkeferien sydpå i stedet erstattes med en campingferie.

– Helt ærligt – vi kan godt forstå rejsebureauernes frygt, for camping kan bare noget, som ingen anden ferieform eller –produkt kan, påstår Per Højgaard fra Danmarks førende caravanmærke ADRIA.

 

 

Bliv din egen rejsearrangør

Som campist er man 100% herre over sin egen ferie. Man lærer destinationen mere indgående at kende, når man undersøger og planlægger campingferien sammen med familien adskillige måneder inden campingvognen skal spændes efter bilen.

presse-01

Familiens samvær er første prioritet på campingferien. Det handler om at hygge, spille, lave mad, og bare nyde livet.

– Som din egen rejsearrangør, har du fuld kontrol over hvad du vil opleve, og du kommer kun til at betale den reelle pris for dine oplevelser, bedyrer Per Højgaard fra ADRIA DANMARK og fortsætter.
– Du får også mulighed for at skabe mere autentiske oplevelser sammenlignet med udflugterne til de kommercielle turistmagneter der typisk sælges via rejsearrangøren i hotellets foyer.

Er oplevelserne i området udtømte, eller kan man bare ”ikke lide lugten i bageriet”, skruer man støttebenene op og drager videre til næste spændende destination.

Ferien handler om familiens oplevelser – ikke om rabat!

Kampen om feriegæsternes gunst har fået charterarrangøren til sænke priserne på familieferier sydpå i de tidlige sommermåneder – dér hvor de fleste familier alligevel må melde fra p.g.a. skolegang og arbejde.
I samme åndedrag sammenligner man charterferien med en campingferie – og hver især er de begge noget af et vildskud.
Heldigvis vælger danskerne ferie med hjertet – de vælger dén ferie som vil give familien mest værdi og samvær. Og på det punkt kan campingferien bare noget som ingen anden ferieform kan!

presse-03

Camping er ikke primitivt. Man finder de samme lækre faciliteter som på mange feriesteder sydpå. Her nyder campisterne livet i badelandet på en nordfynsk campingplads.

Campingvognen giver dig feriemuligheder året rundt

– Med en campingvogn forlænges din ferie fordi vognen kan bruges året rundt. Man lader f.eks. vognen stå på en dansk campingplads i forårsmånederne og nyder alle små-ferierne, mens vognen kommer med ud på oplevelse i sommerferien, forklarer Per Højgaard og fortsætter.

– Typisk er der også flere minder forbundet med ferien i en campingvogn set i forhold til charter¬ferien, der jo typisk kun har en levetid på et par uger.
Og kigger man på økonomien, skal der faktisk ikke mere end 3-4 charterferier i højsæsonen til førend man har betalt det samme som en ny campingvogn koster.

 

 

Tager man udgangspunkt i en kernefamilie på 4-5 personer, er opholdet for en campingferie også fortsat milevidt billigere, end en charterferie i den dyre periode. Og er man ude i en skræddersyet charterferie, som i virkeligheden bedre kan sammenlignes med en campingferie, er prisforskellen endnu større.

presse-06

Camping handler om at opleve. Og man er ikke begrænset til ét sted men kan bevæge sig frit rundt fra sted til sted.

At danskerne har genvundet kærligheden til campingferien er tydelig hos ADRIA – Danmarks førende mærke indenfor camping – her oplever man et større salg – både af nye vogne og af reservedele til de vogne som allerede er ude at køre. Også hos forhandlernettet har efterspørgslen været stigende sammenlignet med tidligere.

– Som krymmel på toppen af lagkagen giver vi nye campister 12 miniferier med når man har købt en ny 2014 model. Så har man mulighed for at prøve verdens bedste ferie af i den nye vogn på nogle af Danmarks lækreste campingpladser, slutter Per Højgaard fra ADRIA DANMARK.

 

Om ADRIA DANMARK:
Med næsten hver tredje indregistrerede campingvogn er ADRIA Danmarks førende inden for campingvogne. De 6 forskellige vognserier tilbyder op til 36 forskellige indretninger og designs til priser fra knap 94.000 kr. og opefter. Adria hører i den europæiske top 5 inden for produktion af fritidskøretøjer, og produkterne forhandles i 21 lande verden over.