BILLEDSERIE: ADRIA køkkenet i kraftig udvikling

7. maj. 2014   //  Kategori: 2014

De spanske campister spiser ude og bader hjemme. Svenskerne og nordmændene bruger campingvognen som ”sommerhus” og vil have store rummelige indretninger. På de danske breddegrader er det især køkkenet som efterspørges og her udvikler Adria på livet løs.

Astella Glam er et kunststykke udi køkkendesign med masser af plads og lækre løsninger.

Astella Glam er et kunststykke udi køkkendesign med masser af plads og lækre løsninger.

Når det kommer til indretning af campingvognen, er det meget forskelligt fra land til land, hvad der efterspørges og fokuseres på.

I Sydeuropa er det billigt at spise ude og derfor er der ikke høj fokus på campingvognens køkken. Til gengæld er de sanitære faciliteter på campingpladserne ofte af meget lavere standard end i f.eks. Danmark og derfor har badeværelset højere prioritet for f.eks. den spanske camping-kunde.

Smart Kitchen i Action

Smart Kitchen i Action

I Danmark er det modsat – her er køkkenet i fokus, mens badeværelset er noget ikke alle benytter.
Og tager man et hurtigt kig på salget i Danmark vil man opdage, at det er 2 forskellige typer campingvogne som sælger bedst – de ”overkommelige” der er lette at tage med på tur, og det er de store luksuriøse vogne til fastliggerne.

Danskerne laver mad i campingvognen

Mange års udvikling og salg af køkkener hjemme i de private hjem har gjort, at der er blevet produktudviklet kraftigt i de danske køkkener. Masser af innovative løsninger og utraditionel tænkning har gjort køkkenet til nutidens samlingspunkt.

Det har også smittet af på campingbranchen hvor efterspørgslen på lækre camping-køkkener er steget kraftigt.

Adria – som produceres på Europas mest avancerede fabrik inden for området – har igennem årene løbende udviklet nye løsninger på både bad og køkkenområdet, og i dag findes der et køkken for enhver smag og pengepung.

– I Danmark har vi tradition for at bruge køkkenet mere end i f.eks. Sydeuropa – vi er fælles om madlavningen og bruger dét ”at lave mad” som hyggeligt samvær. Derfor er køkkenet et af de områder vi har høj fokus på, og vi har udviklet meget på hos Adria, forklarer Per Højgaard fra den danske Adria importør.

Det ultimative campingkøkken finder du i en Astella Glam

Det ultimative campingkøkken finder du i en Astella Glam

Begrænset plads kræver innovative løsninger

Et af de steder hvor man ser en forskel er blandt andet i køleskabet. Nye indretninger har i nogle tilfælde også givet plads til stort køleskab – som vi kender det derhjemmefra.
Herudover har campingkøkkenet igennem mange år helt basalt bestået af bordplade isat en vask og en kogeø samt en række over og underskabe. Men også her er der sket meget.

I Alpina-serien – som er Adria’s helårsisolerede model – finder man et køkken med et decideret gaskomfur med 4 blus, gasbageovn og grill og alle modeller er også udstyret med stort 190 L køleskab med frostboks.

Til sæson 2013 løftede man sløret for en helt nyudviklet køkken-løsning »SMART-KITCHEN« – et køkken som i første omgang kunne ses i den banebrydende designer-vogn »ASTELLA GLAM«.
Køkkenet er både stort, moderne og har mange af de funktioner som vi kender derhjemmefra – udtrækshylder i hjørneskabene, brede køkkenskuffer med luk-let funktion og lækkert skandinavisk design.

Smart er da også den ekstra bordplade ved den store vask som kan løftes af, vendes om og benyttes som lille serveringsbakke. Jo, der er såmænd tænkt over tingene.

Smart kitchen optimerer arbejdspladsen

Smart-kitchen” består også af en ny kombineret kogeø/vask som optimerer den begrænsede bordplads der normalt findes i køkken af en campingvogn.

Filosofien var, at trække arbejdspladsen ud på den forreste del af bordpladen og ”skubbe” kogeøen tilbage på bordet. I og med man samlede blus/vask i ét modul fjernede man samtidig den spildplads som var mellem de forskellige køkkenmoduler. Godt tænkt!

»Smart Kitchen« fik så god en modtagelse, at man straks gik i gang med at videreudvikle en udgave til andre vognserier. Og allerede i 2014 blev ”Smart Kitchen” introduceret i »ACTION« og »ALTEA« serierne.

kitchen03

Alpina serien udemærker sig med et stort køkken med masser af aflæggeplads, rigtigt komfur med ovn og grill, samt et stort køleskab med frostboks.

kitchen04

I 2014 fulgte Altea-serien efter med nyudviklet “smart-kitchen” og i nogle modeller også stort køleskab. Vasken kan afdækkes med en plade som samtidig kan benyttes som skærebræt.

kitchen05

I Altea 462 PU er køkkenets arbejdsplads forlænget ind over sovepladserne.

kitchen06

Smart kitchen kogeø’en er nem at rengøre da den er forbundet med vasken. Her ses 3 store kogeblus i Astella Glam.

kitchen07

Astella Glam har en afdækningsplade ved vasken som kan løftes af, vendes og benyttes som serveringsbakke.

kitchen08

Adora serien har et mere traditionelt camping-køkken. Kogeøen indeholder 2 blus, men er der gang i flere gryder, sidder et ekstra blus gemt under en stænkplade ved vasken.

kitchen09

Køkkenet i en Adora er lyst og venligt. Bemærk det store køleskab på hele 190 liter.