200 campingvogne hos Adria overlevede stormen!

29. okt. 2013   //  Kategori: 2014

Den danske Adria importør med hovedsæde i Kolding, blev ramt af mandagens orkanvinde, og med cirka 200 campingvogne på lager, og naboens tagplader flyvende om ørerne, var importøren noget nervøs.

Kun én vogn ud af 200 skadet hos Adria efter stormen den 28/10 2013

Kun én ud af 200 campingvogne hos ADRIA DANMARK blev ramt af løsrevne tagplader under mandagens storm.

Mandag eftermiddag ved 13-tiden var man i fuld gang med at indsamle ordrer fra weekendens store åbent hus arrangement hos ADRIA DANMARK, og både på reservedelslageret og værkstedet var der travlhed. Alt i alt en mandag som så mange andre – og dog.
Medierne havde hele morgene varslet storm med vinde af orkanstyrke så medarbejderne havde brugt noget af formiddagen på at sikre de mest udsatte af de i alt cirka 200 campingvogne der står på lager.

Transportrør rykker sig fri!
Ved 15-tiden samles flere medarbejdere i kontorets glasfoyer hvor man vurderer, at det ”nok ikke bliver så slemt som i 1999”.
I løbet af få minutter tager vinden kraftigt til og en række store transportrør, som benyttes til transport af alu-sideplader, river sig løs og bevæger sig faretruende rundt langs husgavlen. De bliver hurtigt sikret, og medarbejderne søger hurtigt i ly indenfor igen.

Tagplader direkte imod os!
Fra glasfoyeren er der frit udsyn til naboejendommen der bombarderes af kraftige kastevinde og en række tagplader slipper fri og overgiver sig til vinden.

– Tagpladerne blæser faretruende igennem luften langs nabogrunden, men en enkelt plade skifter kurs og flyver direkte mod os i glasfoyeren, forklarer Per Højgaard fra Adria Danmark. Heldigvis slår den i jorden 5 meter fra glasfacaden og splintres i fragmenter der stod som projektiler i luften – livsfarligt, konstaterer han.

Et større fragment fortsætter kursen og klasker direkte ind i glasfacaden med et kæmpe brag – heldigvis rammer den så heldigt, at ruden forbliver intakt men er medtaget efter mødet med eternit-tagpladen. Til gengæld går det ud over en medarbejders bil der står parkeret ved siden af.

Vognene tjekkes for skader
Ved 17-tiden løjer vinden så meget af, at medarbejderne tør begive sig udenfor og hjem til familierne.
Ved lysets frembrud tirsdag kan man foretage visuel besigtigelse af vognene, og tilsyneladende er kun én enkelt ud af 200 vogne der er medtaget efter de løsrevne tagplader.

En Adora 472 LU rammes af et stykke tagplade direkte på kanten af fronten. Det kommer til at koste en udskiftning af kantlisten hvilket heldigvis er nemt, på grund af Adria’s modulopbyggede front og bagende – også kaldet ”i-shape”.

– At kun én enkelt vogn bliver ramt ud af de cirka 200 vogne vi har holdende p.t. kan vi takke vindretningen for – det ville have været katastrofalt for os hvis vinden var kommet fra en mere vestlig retning, konstaterer Per Højgaard. Så vi er overbeviste om, at ”camping-guderne” har holdt en hånd over os, slutter han.