Kom hurtigere sydpå med campingvognen

16. jan. 2012   //  Kategori: 2012

Få dit vogntog Tempo 100 godkendt og drag lidt hurtigere ned af de europæiske motorveje.

Herhjemme må vi stadig nøjes med at køre 80 km/t på motorvejen, når vi har vores campingvogn med. Men så snart du krydser grænsen til Tyskland, er det muligt at få tilladelse til at køre 100 km/t. Det kræver blot en såkaldt Tempo 100 godkendelse af campingvognen, og den kan du få i Danmark.

Tidligere skulle man til Tyskland for at få sin campingvogn Tempo 100 godkendt, men i dag har flere forskellige danske synsvirksomheder tilladelse til at udføre undersøgelserne. Derefter sender de papirerne og en kopi af campingvognens registreringsattest til de tyske myndigheder, og efter 8-14 dage modtager du din godkendelse.

Godkendelsen følger campingvognen uafhængigt af den trækkende bil. Men der er alligevel visse regler for den trækkende bil, som skal overholdes, og det er førerens ansvar at sikre sig, at det er i orden. Fx skal bilen være udstyret med ABS bremser.

Når du kører til syn med din campingvogn for at få den Tempo 100 undersøgt, skal du huske at medbringe campingvognens registreringsattest. Derudover skal du sikre dig at vognens dæk ikke er over 6 år gamle og at de passer til vognen. Nogle campingvogne skal være udstyret med en ISO-godkendt slingrekobling – og så skal vognen naturligvis være egnet til at køre 100 km/t.

Er du i tvivl om regler og krav, kan du kontakte din lokale synshal eller evt. læse mere på deres hjemmeside, hvor du også ofte også bestille tid til en Tempo 100 undersøgelse.