Fed familieferie

16. jan. 2012   //  Kategori: 2012

Mange siger, at den bedste måde at holde ferie med børn, er ved at tage på camping. Og der er noget om snakken.

Når man kører på camping har man jo sit hus med på ryggen – og det giver mange fordele. Man kan fx køre lige derhen hvor man vil – der er nok af destinationer at vælge imellem, både herhjemme og i udlandet.

Når man ankommer er der masser af aktiviteter for både store og små – og for det meste en masse legekammerater at lege med. Man kan vælge selv at lave mad eller man kan gå ud og spise, og man har sin egen velkendte seng at sove i. Det kan for mange børn give en stor tryghed.

Er der plads i vognen, kan det også være en fordel at tildele hvert barn sit eget ”rum” – enten et skab eller en hylde – hvor de kan opbevare deres legetøj.

Når man skal vælge en destination for familiens næste ferie, kan det være svært at overskue de mange forskellige muligheder. Der findes campingpladser i alle størrelser og udgaver og med mange forskellige tilbud. Først og fremmest skal man som børnefamilie gøre sig klart, hvilke krav man har til pladsen. Skal der være særlige familie- og børnebadeværelser? Eller kan man nøjes med et stort fællesbad? Skal der være én eller ti legepladser? Og hvad med underholdning? Skal der være udendørs pool og indendørs tropeland? Eller er det fint med en lille plads med god beliggenhed tæt på stranden? Den første forudsætning for en vellykket ferie, er familien klarlægger sine behov og forventninger.

Når man kører på camping med børn, oplever de fleste forældre, at børnene når at finde legekammerater, inden mor og far er færdige med at sætte forteltet op. Og ofte ser man dem nærmest ikke resten af ferien. Hvis pladsen er stor, kan det være svært for især mindre børn at finde rundt, og skulle de blive væk, er et telefonnummer på barnets arm eller et specielt armbånd til formålet en rigtig god idé.

Nogle siger, at når børnene er glade, så er mor og far glade, og hvis det passer, så er camping absolut en ferieform, man bør overveje. Her er der plads til fri udfoldelse på børnenes præmisser, og der findes vist ikke det barn, der ikke kan lide at være på camping. Når solen skinner, er det skønt at være udenfor og lege – og når regnen siler, kan man hygge sig inden døre med et spil eller en god bog.

Find inspiration til dine campingferier og find campingpladser i Danmark og udlandet på siderne herunder: