Singlecamping

22. nov. 2011   //  Kategori: 2011

Der er ingen tvivl om, at familierne er i højsædet på de danske campingpladser. Men er man alenemor eller -far, kan man godt savne andre voksne at hygge sig med. Har du det også sådan, er singlecamping måske svaret på dine bønner. 

Når man som alenemor eller alenefar er på ferie med sine børn, kan det godt være svært at komme i kontakt med andre. Ikke for børnene – nej, det går som regel helt af sig selv – men for de voksne, der måske ender med at sidde og kede sig alene i forteltet, når de små er blevet puttet.

Mange singler vil kunne nikke genkendende til situationen og til, at det kan være svært at lære andre voksne at kende, især hvis man er omgivet af par.Mange singler har derfor efterlyst pladser, der gør noget aktivt for de mange singleforældre, der gerne vil have lidt voksent selskab i ferien.

Lohals Camping er én af de pladser, der arrangerer singlecamping. – Det er rigtigt, at mange singler efterspørger et tilbud. Det er vores første sæson på campingpladsen, men vi ved, at de tidligere ejere med succes har haft singlecamping på programmet.

Det har vi fået mange positive tilkendegivelser på, og selvfølgelig kører vi videre med det, fortæller Dorte Vigsø, der sammen med sin mand Per Vigsø, driver Lohals Camping. Derfor står uge 28 i år i singlernes tegn, og i denne uge er der sat fuld knald på børneaktiviteterne på pladsen.

– Vi laver nogle aktiviteter, hvor vi samler børnene. Det giver dels forældrene et pusterum, dels giver det dem mulighed og ro til at møde de andre voksne, forklarer Dorte Vigsø.

Singleugen byder for eksempel på fælles gåture med aktiviteter – noget, som familien kan samles om, samtidig med at det giver mulighed for at lære andre familier at kende. Men der er også aktiviteter udelukkende for børnene, ligesom der er aktiviteter, der kun henvender sig til de voksne. Disse er selvfølgelig lagt parallelt, så ungerne kan samles med kammeraterne på legepladsen, mens de voksne hygger sig med et slag petanque og et glas rødvin.

Ugen skydes i gang med en grill-selv aften med levende musik, så man har mulighed for at lære hinanden at kende – og måske knytte venskaber – allerede fra dag ét.

– Der er fuld gang i aktiviteterne hele ugen, men vi håber selvfølgelig, at det program vi har lagt også i vid udstrækning kan få folk til selv at følge op resten af tiden, siger Dorte Vigsø, der glæder sig til at byde de mange børn og deres voksne velkomne.