Hvad siger stjernerne?

22. nov. 2011   //  Kategori: 2011

Af: Kirsten Hansen

Er mange stjerner lig med den bedste campingoplevelse? Det afhænger helt af, hvilken standard, prisklasse og komfort, du går efter. Vi giver her en hurtig guide til, hvad stjernerne egentlig fortæller dig.

Hvis du godt kan lide, at det hele er lidt primitivt, og du ikke er typen, der lader dig skræmme af risikoen for, at du skal stå i kø for at få et bad, vil du sikkert føle dig hjemme på en plads, der ikke har alt for mange stjerner på skiltet.

Er du derimod ikke meget for at undvære din yndlings tv-serie i ferien, og vil du helst kunne bade i fred og have et velassorteret supermarked indenfor gåafstand – ja, så skal du nok lidt længere op på stjernehimlen.

Men hvad er det helt præcist, stjernerne fortæller dig?
– Stjernerne er en fuldstændig objektiv vurdering, som fortæller noget om størrelsen på pladsen, antallet af toiletter og hvor langt der er til nærmeste indkøbsmulighed, forklarer Poul Fejer Christiansen, direktør i Campingrådet.

I Danmark har størstedelen af pladserne tre stjerner eller derover, og antallet af pladser med 4 og 5 stjerner har været stigende gennem de sidste ti år. Og der er ikke bare blevet flere pladser med flere stjerner – kvaliteten af stjernerne er også stigende, så en 3-stjernet plads i dag fremstår i bedre kvalitet, end den gjorde for år tilbage.
Faktisk er kvaliteten af pladser i Danmark så høj, at tyske ADAC igen i 2010 har udnævnt 7 af dem til at være blandt Europas bedste. Til sammenligning findes der kun én anden superplads i resten af Norden.

– Det siger ret meget om niveauet af campingpladserne herhjemme i forhold til resten af Europa. Generelt er niveauet ret højt – og det skal det også være set i lyset af, at Danmark er et dyrt land at holde ferie i. Derfor skal gæsterne også føle, at de får noget for pengene, fastslår Poul Fejer Christiansen.

Stjernerne siger derimod intet om pladsens serviceniveau, eller om hvordan den bliver vedligeholdt, Service er et meget individuelt begreb, som man endnu ikke har en mærkning for, men med hensyn til bygningernes kvalitet, vedligeholdelse og rengøring vurderes den hvert år af Campingrådets konsulenter.

Ordningen illustreres med farvede søjler, og afspejler mere selve oplevelsen af den enkelte plads. Så et godt råd er, at skule både til stjernerne og søjlerne, når man skal udvælge sig den perfekte plads.