Gode råd til campingturen

22. nov. 2011   //  Kategori: 2011

En ny campingsæson starter for alvor i påsken, og titusinder af campister drager af sted, trods al snak om økonomisk krise og sorte skyer.

En undersøgelse, bestående af knapt 1.000 besvarelser på Dansk Camping Unions net, afslører, at 44 % tager på sommerferie  syd for Danmark. 10 % vælger Norden, og 46 % har bestemt sig for at holde campingferie i Danmark .Kun 13 % oplyser, at de agter at bruge færre penge på at holde ferie i den kommende sæson.

Men en dårlig ferie kan ikke gøres om. Derfor er det vig-tigt, at forberedelserne er i orden.  Skal man på camping er Alfa Omega et campingpas. Det fås i en blå, skandinavisk udgave og som et grønt, internationalt pas. Begge dele følger gratis med et DCU-medlemskab og er vigtige, fordi de både indeholder ansvarsforsikring, giver adgang til de godkendte campingpladser, og i mange tilfælde også indeholder rabatmuligheder.

Det er en god idé at studere campingmaterialet hjemme. DCU udgiver en række pjecer og fordelshæfter til campingturen. Desuden er der inspirerende rejseartikler i magasinet Camping Fritid, som kommer gratis ind ad brevsprækken til medlemmerne, og DCU står også bag en totaloversigt  over alverdens campingpladser på den nye internetportal: iCamp.dk.

På Dansk Camping Unions portal på internettet gives råd og vejledning til turen ud i sommerlandet.  Over tre millioner klik på www.campingnettet.dk guider årligt campingfolket rundt i Europa og har links til masser af campingpladser, organisationer og attraktioner.

Her kan man få rejse og turistoplysninger fra 23 lande. Man får bl.a. at vide, om der skal betales for at køre på motorvej, om sygesikring, om man må bade nøgen på de lokale strande, om hunde er tilladt, om der gives nedslag i prisen, plus en helt masse, uundværlige råd og tips for campister. I Dansk Camping Union bydes den ny campist indenfor med en stor Velkomstmappe, indeholdende rabatoversigter, oplysninger om, hvor DCU-pladserne ligger, som tilbyder børn gratis overnatning, og som en ny ting også et fordelskatalog med rabatkuponer til 130 attraktioner og seværdigheder i Danmark.