Fra ørkener til gletsjere

22. nov. 2010   //  Kategori: 2010

Mens mange foretrækker Gardasøen og Rivieraen, har en del campister opdaget mere eksotiske destinationer i både nord og syd.

Solopgang over Saharas hav af sand, duften af krydderier i den lokale basar og et besøg i en af verdens smukkeste moskeer. Atlanterhavets frådende bølger, øde landskaber af størknet lava og svømmeture i varme kilder omgivet af sne og is. Det lyder mest af alt som rejser, der koster en bondegård og lidt til, men faktisk kan campister med en vis portion eventyrlyst opleve de samme ting.

De traditionelle destinationer som Frankrig, Spanien og Italien har nemlig fået konkurrence fra både nord og syd. Under varme himmelstrøg har Marokko og Tyrkiet meldt sig på banen med pladser, der kan måle sig med dem, man ἀnder i Sydeuropa – blot uden horderne af turister. Når det gælder Marokko er det nemt at tage færgen fra Tarifa i Spanien over Gibraltarstrædet til Tanger.

Mod nord er det især Færøerne og Island, der trækker, så hvis vognen kan klare ἀre årstider i løbet af én dag, venter der både gode veje og pladser samt ἀne færgeforbindelser til øerne i Nordatlanten. De alternative destinationer kræver lidt mere planlægning end ellers – et godt sted at starte er hjemmesiden www.campingdanmark.dk, hvor man kan finde information om de lande, der nok skal imponere naboerne på den næste danske campingplads.