Camping på Frankrigs højst beliggende vintercampingplads

22. nov. 2010   //  Kategori: 2010

Godt gemt mellem verdenskendte skisportssteder som Tigne og Val-Thorens ligger dalen Peisey Vallendry, der for de fleste danskere er ganske ukendt. Hægter man campingvognen på krogen finder man ikke bare Frankrigs højst beliggende vintercampingplads, men også en perle, man aldrig glemmer.

Rejsen til og fra Danmark
Campingpladsen høje placering gør, at vogntoget skal være 100 % i orden til vinterkørsel, for at nå frem på sikker vis. Alene turen til og fra Danmark kan fra november til februar måned byde på ekstreme vinterveje. Det kan overraske mange, men hvis udstyret og vogntoget er i orden, er der intet i vejen for at søge oplevelsen. Bliver føret uforsvarligt kører man på rasteplads, tænder for varmen og venter til det er forsvarligt at køre igen. Man har jo huset med på ryggen og er på den måde bedre stillet end andre bilister.

Der er motorvej fra den danske grænse til afkørslen på N90 ved byen Landry. Herfra er der 14 km krævende bjergkørsel med stigninger på op til 8 %. Det kræver både god træk-kraft i bilen og de korrekte dæk på hele vogntoget. Der ligger også en campingplads i Landry. Tag evt. en overnatning her, hvis føret er for dårligt til at køre op på bjerget. Er man i tvivl, kan man også køre turen uden campingvogn først.

Opstilling af vogn
Lad campingvognen sidde på bilen, indtil den står på sin plads, for det er tungt at skubbe vognen i sneen. Så snart den er i vatter og støtteben er kørt ned, tilslut varme og strøm. Undersøg hvor mange ampere pladsen har, før alle elkrævende apparater tilsluttes. Varme er vigtigst. Alde centralvarme er på denne type vintercampingtur at foretrække, fordi det både kan køre på gas og el, og man dermed opnår meget høj effekt. Medbring gerne vinterfortelt, som kan anvendes som ekstra plads til f.eks. ski, samtidigt med at det virker som varmesluse for campingvognen.Det er vigtigt, at det er et decideret vinterfortelt, hvor taget hælder, så sneen lettere glider af og teltstængerne er kraftigere.

En sand perle
Campingpladsen ligger helt vidunderligt med bjerge på begge sider og tæt på åbent skovområde, hvor der er masser af muligheder for langrend og gåture på snesko. En halv kilometer fra pladsen ender vejen og her starter Nationalparken Vanoise, der er uberørt og gudesmuk. En enorm kontrast til dalene på den anden side af bjergene, hvor de store larmende og menneskefyldte skisportssteder ligger. Her er ro og fred.
Vil man stå på ski, kan man tage skibussen til tre mindre steder i Peisey Vallendry. Det er små hyggelige områder, der er ideelle for børn og nybegyndere. Campingpladsen har sin egen lille restaurant, som kan anbefales varmt, fordi den har et godt lokalt køkken. Les Lanchettes byder på anderledes vintercamping, hvor roen og naturens uberørte skønhed sætter sig dybt i en.

 

Fakta:

Afstand fra Danmark: Via Geneve, Annecy, Albertville: 1415 km. Heraf 15 km bjergkørsel fra motorvej/Landry til campingpladsen Les Lanchettes. Beregn 2 ½ dag til rejsen pr. vej.

Her boede vi: Camping Les Lanchettes ligger 1470 moh. Campingpladsens har 10 ampere. Se også www.camping-lanchettes.com

Vores vogntog: Toyota Landcruiser D-4D, Adria Classica 663 UK med Alde Centralvarme Vinterdæk MS på hele vogntoget. Snekæder til hele vogntog. Fortelt: Isabella Magnum Moonlight

Oplevelser i området: Attraktion: Parc National de la Vanoise, Frankrig: www.vanoise.com Skisportstedet Peisey Vallendry: www.peisey-vallandry.com Langrend lige uden for campingpladsen Bondegårdsbesøg – ostproduktion Beaufort.

 

Af: Anne-Vibeke Isaksen